Implementatie van Melvin in Zuid-Holland in oktober van start

17 september 2018

Afgelopen zomer heeft het kernteam van Melvin (MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland) niet stil gezeten. In juni voerde Aerjen Nederstigt van gemeente Rotterdam de allereerste Melvin melding in, in de productie-omgeving. De afsluiting van de Maastunnel in Rotterdam was daarmee de eerste melding in Melvin. Hiermee was het startsein voor de grootschaligere implementatie van het systeem gegeven. Eind juni zijn de provincies Gelderland en Overijssel samen met de inliggende gemeenten gebruik gaan maken van het systeem.

Op 26 juni jl. was gemeente Schiedam als eerste gemeente in de regio Zuid-Holland aan de beurt. Aan het einde van de zomer zijn ook de gemeenten Rijswijk en Nissewaard overgegaan op Melvin. Daarmee zijn er momenteel 3 gemeenten in Zuid-Holland overgestapt op Melvin.

In oktober zijn er implementatie sessies voor Melvin gepland in de regio Zuid-Holland. Hiervoor hebben bijna alle gemeenten in Zuid-Holland zich inmiddels al opgegeven. Deze implementatiesessies vinden plaats op 2, 4 en 11 oktober. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de deelnemers de werking van het systeem toegelicht en komt de verdere uitrol van de implementatie aan bod. De gemeenten die onder de huidige BEREIK! licentie werken, gaan in ieder geval dit najaar over op Melvin. Degene die een eigen licentie hebben, kunnen zelf de overweging maken om over te stappen op basis van de informatie van de implementatie sessies.

Afbeelding: fd.nl